MaPa

Wanneer je drugs gebruikt is dat  een risico bij het opvoeden van kinderen, dat is duidelijk. Toch staat het een goede verzorging en opvoeding van  kinderen  niet altijd in de weg. We willen samen met gebruikende ouders de risico’s voor hun kinderen verkleinen en proberen te vermijden dat die op latere leeftijd zelf gelijkaardige of andere problemen ontwikkelen.

Wanneer je zwanger bent kan je niet alleen door MaPa ondersteund worden, maar ook een beroep doen op Pondo. Dat is een vaste groep van hulpverleners van onder meer Kind & Gezin, het UZ Gasthuisberg, centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, ... Op die manier proberen we toekomstige of jonge ouders alle kansen te bieden om hun kind thuis op te voeden. De veiligheid van het (on)geboren kind staat hier centraal.

MaPa is ingebed in de hele werking van het MSOC Vlaams Brabant. Elke hulpverlener binnen de werking is vertrouwd met de werkwijze.

MaPa maakt deel uit van ‘YUNECO’, dat is de naam van een samenwerkingsverband tussen een heleboel hulp- en zorgverleners die zich richten op het welbevinden van kinderen en jongeren in de provincie Vlaams Brabant.

MaPa
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x