Netwerken

In het kader van de dagelijkse hulpverlening wordt er met heel wat andere hulpverleningsinstanties samengewerkt onder meer door - waar nuttig en nodig - het opzetten van hulpverleningsnetwerken rond cliƫntsituaties. Maar we maken ook deel uit van netwerken die het individuele hulpverleningswerk overstijgen.

Het MSOC Vlaams-Brabant maakt deel uit van de Vlaamse koepelvereniging van ambulante en residentiĆ«le behandelingscentra verslaafdenzorg,  'VVBV'. 

Het MSOC Vlaams-Brabant is lid van het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs, VAD.

We zijn aangesloten bij het provinciale netwerk geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen (DILETTI) en dat voor jongeren (YUNECO).
Diletti, een acroniem voor de regio waarin het actief is, wil een intense samenwerking tussen alle betrokken professionals bevorderen. Meer hierover kan u vinden op hun website.
Yuneco betekent jeugd in het esperanto. Het netwerk YUNECO bundelt de krachten om tot een beter op elkaar afgestemde zorg tussen de verschillende partners in Vlaams-Brabant te komen. Ze doen dat via verschillende programma's: YUNECO Crisis, YUNECO Care, YUNECO Combi en YUNECO Crosslink.

De MaPa-werking investeert ook in het Perinataal Ondersteuningsnetwerk voor druggebruikende ouders (PONDO), waarover hier meer.

Netwerken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x